Kurset giver en introduktion til det plantebaserede køkken og dets basis ingredienser og viser dig, hvordan du let kan erstatte kød (og mælkeprodukter) med sunde plantebaserede alternativer. Du lærer at lave plantebaserede og sundere udgaver af kendte klassiske retter som fx. pasta bolognese, ligesom du præsenteres for helt nye måder at bruge grøntsager og frugter på. Opdag fx hvordan bananskræl kan forvandles til en lækker plantebaseret "pulled pork".
Maden vil være vegetarisk eller vegansk og alle retter vil kunne lave vegansk hvis nogen på holdet ønsker det. De retter der er veganske vil også kunne laves vegetarisk i dit eget køkken, så uanset hvordan du spiser kan du bruge opskrifterne.
Kurset er for dig, der selv gerne vil spise mere plantebaseret uden at gå på kompromis med din sundhed. Det er også til dig, der gerne vil kunne forkæle veganske familiemedlemmer og venner med lækre plantebaserede retter.
I løbet af kurset lærer du fx.:
- at lave auberginesild, fredsfisk og andet pålæg.
- at lave ost af nødder og grøntsager
- at lave plantebaserede udgaver af klassiske og nye retter (fx. pasta bolognese, fiskefilet, og frikadeller, samt bearnaise- og whiskysauce).
- at lave enkelte desserter, fx chokolademousse og tiramisu.
- forskellige måder at udnytte grøntsagers rige smagsnuancer
Pris for råvarer er ca. 100 kr/gang. Alle råvarer vil så vidt muligt være økologiske.
Underviser: Ditte Christina Lustrup telf. 26142022 mail: [email protected].
Tir | 28.10.2025 | 17:00-21:00 |
Tir | 25.11.2025 | 17:00-21:00 |
Tir | 09.12.2025 | 17:00-21:00 |
Kursusnummer
111.25
Første mødegang
Tir 28.10.2025 17:00-21:00
Sidste mødegang
Tir 09.12.2025 17:00-21:00
Underviser
Ditte Christina Lustrup
Undervisningssted
Glamsbjerg Skole
Kaj Nielsens Vej 10
5620 Glamsbjerg
Lokale
Skolekøkken
Pris
615,- | Almen |
460,- | Børn og unge under 18 |